Volg een examentraining voor Geschiedenis en haal een beter cijfer op je examen Geschiedenis. In één of twee dagen tijd worden de onderwerpen die je moet weten voor het examen herhaald.
Tijdens deze examentraining Geschiedenis helpt een ervaren vakdocent jou bij de voorbereiding op je eindexamen. De docent behandelt de belangrijkste domeinen en leerdoelen en jullie oefenen veel oude examenvragen. Je zit met maximaal 10 andere leerlingen in de klas, dus er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen. Na de training heb je grip op de stof en kan je met een gerust gevoel je examen scheikunde in. Dus heb je wat meer moeite met Geschiedenis of kan je wel wat extra tips en uitleg gebruiken om je zekerder te voelen over je examen Geschiedenis? Dan is deze training zeker iets voor jou. Wij helpen jou slagen!
Op een trainingsdag verwachten we je om uiterlijk 8:50 uur op school. Het nummer van het lokaal waarin je training plaatsvindt, wordt in de week voorafgaand aan de training aan je gemaild. Ben je niet bekend met de locatie? Geen zorgen! Er is altijd een Vocus-coördinator aanwezig om je de weg te wijzen. Eenmaal in de klas zorgt jouw docent voor een overzichtelijk programma, met een goede balans tussen uitleg en het oefenen van de stof. In de ochtend en middag is er een korte pauze van een kwartier, zodat je even kan opladen. Tussen de middag heb je een half uur lunchpauze en om 16.00 uur eindigt het programma. Voor vmbo (bk/gl/tl/mavo) eindigt de trainingsdag een uurtje eerder (om 15:00u).
Het examen Geschiedenis bestaat uit veel begrippen en concepten, die je niet alleen moet kennen, maar ook moet kunnen toepassen. Daarbij is het van belang dat je je antwoorden duidelijk formuleert. In onze examentraining Geschiedenis komt dit allemaal aan bod. Wil jij ook optimaal voorbereid je examen in? Boek dan gauw jouw examentraining Geschiedenis!
van elke examentraining
Een belangrijk onderdeel van onze examentrainingen is het grondig herhalen van de examenstof. Leerlingen moeten vertrouwd raken met de belangrijkste domeinen, concepten en onderwerpen die tijdens het examen kunnen worden getoetst. Herhaling vergroot niet alleen het begrip van de leerstof, maar helpt ook om deze beter te onthouden. Onze docenten behandelen tijdens een training daarom allereerst op een overzichtelijke manier alle examendomeinen en leerdoelen die leerlingen op het examen moeten kennen. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen leerlingen hun kennis verstevigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen tijdens het examen.
Een gestructureerd stappenplan is van belang bij de voorbereiding op het examen. De docent van Vocus leert leerlingen hoe ze de examenvragen moeten benaderen, welke stappen ze moeten volgen en hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren. Een goed stappenplan biedt houvast en voorkomt dat leerlingen zich laten overweldigen door de complexiteit van de vragen. Het helpt hen om systematisch door de examenopgaven te gaan en op een gestructureerde manier tot de juiste antwoorden te komen.
Oefenen is de sleutel tot succes bij een examentraining. Tijdens de examentraining zal er dan ook veel aandacht zijn voor het oefenen met oude examenopgaven. Dit geeft leerlingen de kans om de opgedane kennis toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Oefenexamens maken onder tijdsdruk simuleert de werkelijke examensituatie, waardoor leerlingen beter voorbereid zijn op de stress en de tijdsbeperkingen die bij het echte examen horen.
Na het maken van oefenexamens worden de resultaten uitgebreid geanalyseerd. Samen met de docent kijken leerlingen naar de behaalde scores en naar de soorten fouten die ze hebben gemaakt. Met de analyse van hun prestaties krijgen leerlingen inzicht in hun sterke punten en in de punten waaraan ze nog kunnen werken. Deze zelfreflectie stelt leerlingen in staat om hun studiemethode aan te passen en gericht te werken aan het versterken van hun kennis op specifieke gebieden, zodat het examenresultaat omhoog gaat.
Eindexamen Geschiedenis
De tien tijdvakken gaan over de periode van 3000 voor Christus tot de tweede helft van de 20e eeuw. Op het examen moet je de kenmerkende aspecten van elk tijdvak kunnen benoemen en bij elk aspect een passend voorbeeld van een gebeurtenis, ontwikkeling, verschijnsel of handeling, dan wel gedachtegang van een persoon kunnen geven om het aspect uit te kunnen leggen. Je moet dus veel stof leren, wat behoorlijk overweldigend kan zijn. In de training helpen we je dan ook om per tijdvak de belangrijkste informatie eruit te halen en dit met tijdlijnen en kaarten inzichtelijk te maken. Daarnaast besteedt de trainer van VOCUS veel aandacht aan de samenhang tussen verschillende aspecten, zodat je meer inzicht krijgt in historische ontwikkelingen. Vanzelfsprekend oefenen we ook relevante examenopgaven. Kortom, de training is erop gericht de grote hoeveelheid informatie voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken, zodat je goed voorbereid en vol vertrouwen aan je examen kunt beginnen.
De historische contexten moet je op het examen in detail kennen. Je moet weten wat de oorzaken en gevolgen van bepaalde gebeurtenissen waren en hoe sommige gebeurtenissen hebben geleid tot andere gebeurtenissen. Over steden en burgers in de lage landen komen drie centrale vragen terug op je examen, die we in de training uitgebreid behandelen. Allereerst gaan we in op de vraag wat de opkomst van een stedelijke burgerij in de Nederlandse gewesten mogelijk maakte in de periode 1050-1302. We leren je over de grote veranderingen in de 11e eeuw die hiertoe hebben geleid, zoals de groei in de landbouw en de handel en de bevolkingsgroei. Vervolgens behandelen we de vraag welke invloed sociaaleconomische en politieke ontwikkelingen op de positie van de stedelijke burgerij in de Nederlandse gewesten hadden in de periode 1302-1602. In de training gaan we in op de centralisatiepolitiek, de Reformatie en de godsdienstpolitiek, maar ook op de kenmerken en manier van werken van de VOC. Tot slot gaan we in op de vraag in hoeverre de burgerij de ontwikkelingen bepaalde in de Republiek in de Gouden Eeuw in de periode 1602-1700. Voor je examen is het belangrijk om te weten hoe de Republiek werd aangestuurd door de regenten en wat de standpunten waren van de prinsgezinden en staatsgezinden.
In deze historische context komen drie centrale vragen terug over de periode 1650-1900. Je moet in de eerste plaats weten welke ideeën er tijdens de Verlichting ontstonden over een meer rechtvaardige samenleving. In de training gaan we in op de wetenschappelijke revolutie die in de 17e eeuw begon en op de nieuwe inzichten die hieruit ontstonden en die leidden tot discussies over de positie van godsdienst in de samenleving. De tweede vraag gaat over wat de Verlichting in de praktijk betekende voor Frankrijk en Noord-Amerika. In de training bespreken we de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en de Franse Revolutie. De trainer van VOCUS legt duidelijk uit in welke context deze revolutie ontstond en wat de oorzaken van de revolutie waren. Ten slotte moet je kunnen toelichten welke invloed de Verlichting had op de politieke cultuur in Europa. We gaan in op de verschillende politiek-maatschappelijk stromingen die ontstonden, zoals het liberalisme, het socialisme en het nationalisme en de belangrijkste ideeën en standpunten van deze stromingen.
Ook over China in de periode van 1842-2001 komen drie centrale vragen terug op het examen. Je moet allereerst weten hoe China zijn positie als regionale grootmacht verloor. In de training gaan we in op de Eerste en de Tweede Opiumoorlog tegen de Britten en op de oorlog tegen Japan. Vervolgens moet je weten hoe de Volksrepubliek China is ontstaan. De trainer van VOCUS vertelt je alles over de Chinese Burgeroorlog en de Tweede Chinees-Japanse Oorlog. Ook komt de communistische Volksrepubliek van Mao Zedong uitgebreid aan bod. Ten slotte moet je weten hoe de Volksrepubliek China zich heeft kunnen ontwikkelen tot een grootmacht in de tweede helft van de 20e eeuw. In dit deel van de training leren we je over de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie, die beide vele levens hebben geëist. Tot slot komen de Vier Moderniseringen aan bod.
Deze historische context betreft drie centrale vragen over Duitsland in de periode 1918-1991. Voor je examen moet je weten wat leidde tot de opkomst van het nationaalsocialisme en welke gevolgen dit had. We gaan in de training uitgebreid in op het Verdrag van Versailles, de economische crisis, de opkomst van Hitler en de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast moet je weten hoe de Koude Oorlog is ontstaan en hoezeer deze oorlog de geschiedenis van Duitsland heeft beïnvloed. We leren je over de conferentie van Jalta en het ontstaan van de BRD en de DDR. Ten slotte moet je weten waarom de BRD en de DDR herenigd zijn en waarom ze nu zo goed in Europa zijn geïntegreerd. De trainer van VOCUS gaat daarom uitgebreid in op de totstandkoming van het huidige Duitsland.
Over onze examentrainingen
De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.
We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.
Voor de doorgang van een examentraining hanteert Vocus een minimum aantal inschrijvingen. Bij onvoldoende animo (minder dan 6 leerlingen) kan het zijn dat je training wordt geannuleerd. De betaling wordt in dat geval teruggestort. Bij annulering door te weinig inschrijvingen ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de examentraining hierover bericht.
Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.
Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring