Zoek examentraining(en)
Filter examentraining(en)
Selecteer niveau
Selecteer vak(ken)


Selecteer een locatie


Nederlands X
Er zijn geen trainingen gevonden op basis van de geselecteerde filters

OnderDelenvan elke examentraining

Herhalen examenstof

Een belangrijk onderdeel van onze examentrainingen is het grondig herhalen van de examenstof. Leerlingen moeten vertrouwd raken met de belangrijkste domeinen, concepten en onderwerpen die tijdens het examen kunnen worden getoetst. Herhaling vergroot niet alleen het begrip van de leerstof, maar helpt ook om deze beter te onthouden. Onze docenten behandelen tijdens een training daarom allereerst op een overzichtelijke manier alle examendomeinen en leerdoelen die leerlingen op het examen moeten kennen. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen leerlingen hun kennis verstevigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen tijdens het examen.

Meer informatie
Stappenplan

Een gestructureerd stappenplan is van belang bij de voorbereiding op het examen. De docent van Vocus leert leerlingen hoe ze de examenvragen moeten benaderen, welke stappen ze moeten volgen en hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren. Een goed stappenplan biedt houvast en voorkomt dat leerlingen zich laten overweldigen door de complexiteit van de vragen. Het helpt hen om systematisch door de examenopgaven te gaan en op een gestructureerde manier tot de juiste antwoorden te komen.

Meer informatie
Oefenen examenopgaven

Oefenen is de sleutel tot succes bij een examentraining. Tijdens de examentraining zal er dan ook veel aandacht zijn voor het oefenen met oude examenopgaven. Dit geeft leerlingen de kans om de opgedane kennis toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Oefenexamens maken onder tijdsdruk simuleert de werkelijke examensituatie, waardoor leerlingen beter voorbereid zijn op de stress en de tijdsbeperkingen die bij het echte examen horen.

Meer informatie
Analyseren en feedback

Na het maken van oefenexamens worden de resultaten uitgebreid geanalyseerd. Samen met de docent kijken leerlingen naar de behaalde scores en naar de soorten fouten die ze hebben gemaakt. Met de analyse van hun prestaties krijgen leerlingen inzicht in hun sterke punten en in de punten waaraan ze nog kunnen werken. Deze zelfreflectie stelt leerlingen in staat om hun studiemethode aan te passen en gericht te werken aan het versterken van hun kennis op specifieke gebieden, zodat het examenresultaat omhoog gaat.

Meer informatie

 

Waarom een
examentraining Nederlands volgen?

Een examentraining Nederlands van Vocus is de optimale voorbereiding op je examen. In de examentraining leer je hoe je snel een efficiënt een tekst kunt lezen en begrijpen en hoe je je lees- en schrijfvaardigheden kunt verbeteren. Je gaat veel opgaven oefenen en krijgt hierop persoonlijke feedback, zodat je weet waar je sterke en punten liggen en waaraan je nog kunt werken. Wil je optimaal voorbereid en zonder stress je examen Nederlands in? Boek dan gauw een examentraining Nederlands en profiteer van de voordelen die onze trainingen bieden!

 

 • Overzichtelijke herhaling van alle examenstof.
 • Praktische stappenplannen en strategieën.
 • Oefenen, oefenen, oefenen.
 • Feedback op examenopgaven.
 • Hogere slagingskans.

onderwerpenexamentraining Nederlands

Domein A: Leesvaardigheid

Leesvaardigheid gaat over het begrijpen van teksten. Op het examen moet je moeilijke teksten kunnen begrijpen en daar vragen over kunnen beantwoorden. Dit kost vaak best veel tijd en kan daardoor behoorlijk stressvol zijn. In de examentraining leesvaardigheid leren we je daarom hoe je snel en efficiënt met een tekst kunt omgaan, zodat je gemakkelijker de antwoorden op de vragen kunt vinden. De trainer van VOCUS leert je hoe een tekst is opgebouwd met onder andere een titel, alinea’s en tussenkopjes. Hieruit kun je afleiden wat het onderwerp is van de tekst. Ook leer je de motivatie van de schrijver te herkennen, zoals informeren, overtuigen of een mening geven. Daarnaast komen signaalwoorden in de training aan bod. Deze staan bijvoorbeeld in een tekst om verbanden te leggen, op te sommen, samen te vatten of conclusies te trekken. Als je deze woorden goed kent, kom je sneller tot de kern van de tekst. Op het examen komen verschillende soorten teksten terug, zoals nieuwsberichten, advertenties, ingezonden brieven of aankondigingen, die allemaal een bepaald doel of een bepaalde functie hebben. De trainer van VOCUS neemt deze allemaal met je door, zodat je snel kunt zien met wat voor tekst je te maken hebt. Tot slot gaat de trainer van VOCUS in op hoe je moet citeren. Dit is het letterlijk overnemen van een stukje tekst. Het is belangrijk dat je goed weet hoe je dit moet doen. Kortom, in de training komen alle onderdelen van leesvaardigheid aan bod, zodat jij goed voorbereid aan je examen kunt beginnen.

Meer informatie

Domein B: Schrijfvaardigheid

Bij het onderdeel schrijfvaardigheid moet je zelf een tekst schrijven. Deze tekst kan bijvoorbeeld gericht zijn aan de gemeente, je school of sportclub. De tekst kan verschillende doelen hebben, zoals je mening geven, informatie vragen of iemand overtuigen. In de training komen al deze tekstsoorten aan bod. Je leert daarnaast de schrijfstijl van je tekst aan te passen aan je lezer. Ook leer je hoe je volledige zinnen moet schrijven, wat een goede zinsopbouw is en waar punten, komma’s en andere leestekens horen te staan. 
Tot slot gaat de trainer van VOCUS met je in op hoe je een examen schrijfvaardigheid aanpakt. In het examen staat bijvoorbeeld precies wat er in de brief die je gaat schrijven moet staan. Zorg dat je deze punten allemaal opneemt in je brief en controleer dit als je klaar bent met schrijven, zodat je geen punten laat liggen.

Meer informatie

Wat komt er aan bod tijdens een examentraining Nederlands?

Een examentraining Nederlands van Vocus bereidt jou optimaal voor op het eindexamen. Onze docenten Nederlands zijn gespecialiseerd in het vak en weten precies waar de nadruk op ligt tijdens het examen. Ze helpen jou om je vaardigheden te verbeteren. Met oefeningen, opdrachten en feedback zorgen we ervoor dat je de stof goed onder de knie krijgt.

 

Tijdens de examentraining Nederlands besteden we specifieke aandacht aan de examenonderdelen die jij moeilijk vindt. Of het nu gaat om het analyseren van teksten, het schrijven van een betoog of het begrijpen van grammatica, wij zorgen ervoor dat je de benodigde kennis en vaardigheden opdoet om je examen succesvol te kunnen afronden. Onze examentraining Nederlands is erop gericht jouw zelfvertrouwen te vergroten en je te laten slagen voor het eindexamen Nederlands. Door intensief samen te werken en veel te oefenen, zorgen we ervoor dat je goed voorbereid het examen ingaat en het beste uit jezelf haalt.

 

Kortom, ben jij op zoek naar een intensieve voorbereiding op het eindexamen Nederlands? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ontdek de examentrainingen Nederlands van Vocus en boek een examentraining bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Over onze examentrainingen

Waarom kiezen voor Vocus?

De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.

Op welke manier moet ik de betaling voldoen?

Betalingen dienen direct bij inschrijving te worden voldaan en kunnen gedaan worden via IDEAL.

Wat is het maximale aantal leerlingen per examentraining?

We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.

Staat je vraag er niet tussen?

Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op
076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.

 

“Ik had mijn biologie docent beloofd om hem achteraf mijn cijfer voor biologie te vertellen. Zou u aan hem kunnen doorgeven dat ik een 8,8 heb gehaald? En hem kunnen zeggen dat ik hem erg bedank voor zijn hulp en goede uitleg?”

Lina
 • havo
 • biologie
 • Amsterdam

"Ik ben erg blij met de training. De uitleg was supergoed te volgen en we hebben veel nuttige stof doorgelopen. Mijn vragen zijn allemaal beantwoord. Ik vond het een goede examentraining."

Just
 • havo
 • economie
 • Rotterdam

"Mijn Vocus-docent heeft alles vanaf het begin uitgelegd, zodat we het beter begrepen. De uitleg was duidelijk en na de lessen heb ik veel geleerd en ook opdrachten kunnen maken."

Ilse
 • havo
 • scheikunde
 • Den Haag

Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Een moment geduld aub..
Jouw Winkelwagen De examentraining is toegevoegd.
Inschrijven Wachtlijst Schrijf je in voor de wachtlijst voor het volgende examen:
Tijdelijke actie:

Boek nu een examentraining bij Vocus en krijg gratis toegang tot 10.000+ online examenopgaven voor alle vakken (t.w.v. € 39.95).
Mis het niet!
Bekijk alle examentrainingen