Zoek examentraining(en)
Filter examentraining(en)
Selecteer niveau
Selecteer vak(ken)


Selecteer een locatie


Er zijn geen trainingen gevonden op basis van de geselecteerde filters

Examentraining voor alle niveaus

Examentraining vmbo basis
Meer informatie
Examentraining vmbo-kader
Meer informatie
Examentraining vmbo-gl/tl (mavo)
Meer informatie
Examentraining havo
Meer informatie
Examentraining vwo
Meer informatie

Locaties

Vocus verzorgt examentrainingen op middelbare scholen in onder andere Amsterdam en Hoofddorp (Noord-Holland), Rotterdam en Papendrecht (Zuid-Holland), Culemborg (Utrecht), Elst (Gelderland) en Roosendaal en Breda (Noord-Brabant). Onze trainingen vinden altijd plaats op middelbare scholen, omdat hier alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn, ze goed bereikbaar zijn en leerlingen er goed de weg kennen. Bekijk de kaart en vind een trainingslocatie bij jou in de buurt!
 • Ruim aanbod aan vakken en niveaus op iedere locatie
 • Altijd op een middelbare school
 • Voor duizenden leerlingen een locatie in de buurt!

Programma 
examentraining

Een tweedaagse examentraining van Vocus bereidt je optimaal voor op je eindexamen. We werken met kleine klassen van maximaal 10 leerlingen van hetzelfde leerjaar en niveau. Een ervaren vakdocent herhaalt de lesstof, inclusief de examendomeinen en leerdoelen. Samen oefenen en bespreken jullie relevante examenopgaven, zodat je op het examen precies weet hoe je verschillende typen opgaven moet aanpakken. Er wordt twee dagen hard gewerkt, maar tussendoor is er ook tijd om te ontspannen en even op te laden. Na de examentraining heb je grip op de stof en kan je met een gerust gevoel je examen in.

Veelgestelde vragen

Over onze examentrainingen
Wat is het minimum aantal inschrijvingen voor doorgang van een examentraining?

Voor de doorgang van een examentraining hanteert Vocus een minimum aantal inschrijvingen. Bij onvoldoende animo (minder dan 6 leerlingen) kan het zijn dat je training wordt geannuleerd. De betaling wordt in dat geval teruggestort. Bij annulering door te weinig inschrijvingen ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de examentraining hierover bericht.

Waarom kiezen voor Vocus?

De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.

Hoe lang duurt een examentraining?

Een training duurt twee dagen en vindt plaats in vakanties of in de weekenden voorafgaand aan de examens. Het dagelijks programma start iedere trainingsdag om 9:00u. Voor vmbo duurt een trainingsdag tot 15:00u en voor havo/vwo tot 16:00u.

Hoe laat starten de trainingen en hoe laat word ik verwacht?

Examentraining havo en vwo: 09:00 tot 16:00 uur..

Examentraining vmbo: 09:00 tot 15:00 uur.

Tussendoor zijn er twee korte pauzes van 15 minuten en een lunchpauze van 30 minuten. Om op tijd te kunnen starten verwachten we dat de leerlingen 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.

Wanneer vinden de examentrainingen plaats?

Examentrainingen vinden plaats in aanloop naar de examens. Dit kan in het weekend zijn of in de schoolvakanties. Bekijk de data van examentrainingen bij jou in de buurt.

Wat houdt een examentraining in?

Tijdens een training wordt de lesstof van de afgelopen periode herhaald, inclusief examendomeinen en leerdoelen. Daarnaast worden er examenopgaven geoefend en besproken. Uiteraard is er tijdens de training tijd en ruimte om al je vragen te stellen. Na de training heb je meer grip op de stof en kan je met een gerust gevoel het examen in.

Wat kost een examentraining?

De kosten van een tweedaagse examentraining bedragen €295.

Op welke manier moet ik de betaling voldoen?

Betalingen dienen direct bij inschrijving te worden voldaan en kunnen gedaan worden via IDEAL.

Zit er BTW op de dienstverlening?

Over onze trainingen wordt geen BTW gerekend. Je vindt het BTW-percentage daarom ook niet terug op de factuur.

Waar kan ik een examentraining volgen?

Vocus biedt examentrainingen aan op verschillende locaties in Nederland. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Bekijk onze trainingslocaties.

Voor welke vakken kan ik een examentraining volgen?

Het aanbod van examentrainingen is afhankelijk van de schoollocatie. Ontdek in welke vakken je een examentrainingen kunt volgen op vo-scholen bij jou in de buurt.

Wat is het maximale aantal leerlingen per examentraining?

We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.

Wie verzorgt de examentraining?

De examentrainingen van Vocus worden verzorgd door ervaren vakdocenten, die vaak doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Ons team van examentrainers bestaat inmiddels uit meer dan 500 gepassioneerde vakdocenten.

Is de lunch inbegrepen?

Nee, lunch is niet inbegrepen en dien je zelf mee te nemen.

Wat moet ik meenemen naar de training?

Het volgende moet je meenemen naar de training:

 • belangrijke hulpmiddelen die nodig zijn bij je vak, zoals een rekenmachine, BiNaS, woordenboek, geo, etc.
 • twee A4-schriften voor opgaven en aantekeningen;
 • een eigen lunchpakket en eventueel ander eten/drinken.
In welke taal worden de examentrainingen gegeven?

De examentrainingen worden uitsluitend in het Nederlands gegeven.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een examentraining?

Je kunt je eenvoudig inschrijven voor een examentraining van Vocus via de inschrijvingspagina op onze site. 
Dit doe je via de handige zoekfilter die op bijna iedere pagina van de website terug te vinden is. Filter op niveau, vak, locatie en vind de examentraining(en) die het beste bij jou past! 

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Je kunt je inschrijving binnen 14 dagen na je definitieve boeking (betaling) kosteloos annuleren. Stuur ons via het contactformulier een bericht en vermeld daarbij duidelijk voor welke inschrijving je annuleren.

Hoe kan ik mij (bij ziekte) afmelden voor de training?

Ben je ziek of verhinderd op de dag van je training? Mail dan naar training@wijzijnvocus.nl.

 

Doordeweeks kun je contact opnemen met het hoofdkantoor. Wij zijn vanaf 09:00 uur telefonisch bereikbaar via 076 204 53 45 Je kunt ook een e-mail sturen naar contact@vocusonderwijs.nl. Wij lichten vervolgens de coördinator en de docenten in.

Staat je vraag er niet tussen?

Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op
076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.

 

“Ik had mijn biologie docent beloofd om hem achteraf mijn cijfer voor biologie te vertellen. Zou u aan hem kunnen doorgeven dat ik een 8,8 heb gehaald? En hem kunnen zeggen dat ik hem erg bedank voor zijn hulp en goede uitleg?”

Lina
 • havo
 • biologie
 • Amsterdam

"Ik ben erg blij met de training. De uitleg was supergoed te volgen en we hebben veel nuttige stof doorgelopen. Mijn vragen zijn allemaal beantwoord. Ik vond het een goede examentraining."

Just
 • havo
 • economie
 • Rotterdam

"Mijn Vocus-docent heeft alles vanaf het begin uitgelegd, zodat we het beter begrepen. De uitleg was duidelijk en na de lessen heb ik veel geleerd en ook opdrachten kunnen maken."

Ilse
 • havo
 • scheikunde
 • Den Haag

Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Een moment geduld aub..
Jouw Winkelwagen De examentraining is toegevoegd.
Inschrijven Wachtlijst Schrijf je in voor de wachtlijst voor het volgende examen: