Zoek examentraining(en)
Filter examentraining(en)
Selecteer niveau
Selecteer vak(ken)


Selecteer een locatie


Natuurkunde X
Er zijn geen trainingen gevonden op basis van de geselecteerde filters

OnderDelenvan elke examentraining

Herhalen examenstof

Een belangrijk onderdeel van onze examentrainingen is het grondig herhalen van de examenstof. Leerlingen moeten vertrouwd raken met de belangrijkste domeinen, concepten en onderwerpen die tijdens het examen kunnen worden getoetst. Herhaling vergroot niet alleen het begrip van de leerstof, maar helpt ook om deze beter te onthouden. Onze docenten behandelen tijdens een training daarom allereerst op een overzichtelijke manier alle examendomeinen en leerdoelen die leerlingen op het examen moeten kennen. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen leerlingen hun kennis verstevigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen tijdens het examen.

Meer informatie
Stappenplan

Een gestructureerd stappenplan is van belang bij de voorbereiding op het examen. De docent van Vocus leert leerlingen hoe ze de examenvragen moeten benaderen, welke stappen ze moeten volgen en hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren. Een goed stappenplan biedt houvast en voorkomt dat leerlingen zich laten overweldigen door de complexiteit van de vragen. Het helpt hen om systematisch door de examenopgaven te gaan en op een gestructureerde manier tot de juiste antwoorden te komen.

Meer informatie
Oefenen examenopgaven

Oefenen is de sleutel tot succes bij een examentraining. Tijdens de examentraining zal er dan ook veel aandacht zijn voor het oefenen met oude examenopgaven. Dit geeft leerlingen de kans om de opgedane kennis toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Oefenexamens maken onder tijdsdruk simuleert de werkelijke examensituatie, waardoor leerlingen beter voorbereid zijn op de stress en de tijdsbeperkingen die bij het echte examen horen.

Meer informatie
Analyseren en feedback

Na het maken van oefenexamens worden de resultaten uitgebreid geanalyseerd. Samen met de docent kijken leerlingen naar de behaalde scores en naar de soorten fouten die ze hebben gemaakt. Met de analyse van hun prestaties krijgen leerlingen inzicht in hun sterke punten en in de punten waaraan ze nog kunnen werken. Deze zelfreflectie stelt leerlingen in staat om hun studiemethode aan te passen en gericht te werken aan het versterken van hun kennis op specifieke gebieden, zodat het examenresultaat omhoog gaat.

Meer informatie

 

Waarom een
examentraining natuurkunde volgen?

Een examentraining natuurkunde bereidt je optimaal voor op je examen, zodat jij met een gerust gevoel je examen in kunt. Onze docenten weten precies welke onderwerpen belangrijk zijn op het natuurkunde-examen en hoe je verschillende opgaven moet aanpakken. Je leert informatie filteren en praktische stappenplannen en strategieën voor het beantwoorden van vragen. Wil jij ook vol vertrouwen en zonder stress je examen in? Boek dan gauw een examentraining natuurkunde en profiteer van de voordelen die onze trainingen bieden!

 

 • Overzichtelijke herhaling van alle examenstof.
 • Praktische stappenplannen en strategieën.
 • Oefenen, oefenen, oefenen.
 • feedback op examenopgaven.
 • Hogere slagingskans.

onderwerpenexamentraining natuurkunde

Domein B: Beeld- en geluidstechniek

Dit domein gaat over informatieoverdracht en medische beeldvorming. Informatieoverdracht vindt plaats via trillingen, die leiden tot golven. In de training leggen we je duidelijk uit wat de eigenschappen van golf- en trillingsverschijnselen zijn en oefen je samen met de trainer van VOCUS berekeningen met trillingen. Belangrijke begrippen die in de training aan bod komen zijn onder andere transversale golven, longitudinale golven, grondtoon en boventoon. Daarnaast leren we je deze informatie te plaatsen in de context van radio en televisie. Medische beeldvorming richt zich op het in kaart brengen en interpreteren van afwijkingen in het lichaam met elektromagnetische straling. Voor het examen moet je daarom weten wat atomen, protonen, neutronen en elektronen zijn. In de examentraining gaan we tevens in op de eigenschappen en risico’s van de verschillende soorten ioniserende stralingen en op het begrip radioactiviteit. Ook leer je wat de halveringsdikte is en hoe je deze kunt berekenen. Tot slot behandelen we de verschillende medische beeldvormingstechnieken, zoals de MRI-scan en röntgenfoto’s.

Meer informatie

Domein C: Beweging en energie

Dit onderdeel van het examen natuurkunde bestaat uit de onderwerpen kracht, beweging en energieomzettingen. In de examentraining gaan we in op de relatie tussen kracht en bewegingsveranderingen en leer je hoe je die kwalitatief en kwantitatief kunt analyseren en verklaren met de wetten van Newton. De trainer van VOCUS helpt je bijvoorbeeld met berekeningen met snelheid en versnelling. Ook gaan we in de training in op hoe krachten de snelheid beïnvloeden. Voorbeelden van krachten die je op het eindexamen tegen kunt komen zijn veerkracht en luchtweerstand. Daarnaast moet je kunnen rekenen met de zwaartekracht en hefbomen. Tot slot gaan we in op energieomzettingen en behandelen we de wet van behoud van energie, rendement, arbeid en warmte en leer je hoe je deze kunt gebruiken om energieomzettingen te beschrijven en te analyseren. 

Meer informatie

Domein D: Materialen

Dit onderdeel gaat over de eigenschappen van materialen. Elk materiaal bestaat uit andere bouwstenen, waardoor verschillende materialen andere eigenschappen hebben en dus ook anders reageren in bepaalde situaties. In de examentraining gaan we dieper in op de eigenschappen van deze verschillende materialen. De trainer van VOCUS geeft je uitleg over de drie fasen waarin een stof zich kan bevinden, gasvormig, vloeibaar en vast, en hoe je faseovergangen kunt beschrijven en verklaren. Ook de onderwerpen warmtetransport en dichtheid van materialen komen aan bod. Uiteraard oefenen we met het berekenen van de dichtheid en met het omzetten van Celsius naar Kelvin en andersom.

Meer informatie

Domein E: Aarde en heelal

Op het examen moet je kunnen beschrijven hoe het heelal eruitziet. In de training leer je wat planeten, sterren en manen zijn en wat de namen van de belangrijkste planeten zijn. Ook leer je ons sterrenstelsel te beschrijven en leggen we uit hoe de maanfasen worden bepaald. In het heelal wordt afstand aangegeven in lichtjaren. Objecten in het heelal draaien in een cirkelbeweging rond een ster of planeet. Samen met de trainer van VOCUS oefen je met het berekenen van de baansnelheid en de gravitatie. Tevens gaan we in op de instrumenten waarmee onderzoek wordt gedaan naar objecten in het heelal. Denk bijvoorbeeld aan de optische telescoop of ruimtetelescoop. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van straling. Je leert wat de verschillende soorten straling zijn en hoe die gebruikt kunnen worden om hemellichamen te vinden.

Meer informatie

Domein F: Meten en regelen

Het laatste onderdeel van het examen natuurkunde gaat over elektriciteit. In de training leer je over het gebruik van elektriciteit en hoe het wordt opgewekt en getransporteerd. Allereerst herhalen we basisbegrippen als spanning, stroom(sterkte) en lading. Daarna oefenen we berekeningen met stroomsterkte en leer je hoe je een stroomkring kunt aflezen. Ook weerstand en berekeningen hiermee komen aan bod. Vervolgens gaat de trainer van Vocus met je in op het verschil tussen serieschakelingen en parallelschakeling en oefenen jullie hier berekeningen mee. Veel leerlingen vinden dit lastig, daarom zal de trainer hier uitgebreid bij stilstaan. Tenslotte leer je hoe je vermogen kunt berekenen en hoe energie werkt rondom het huis.

Meer informatie

Wat komt er aan bod tijdens een examentraining natuurkunde?

Tijdens de examentraining natuurkunde behandelt onze docent uitgebreid de examendomeinen en leerdoelen, zodat je een goede basis hebt om het examen met vertrouwen tegemoet te gaan. Naast theoretische kennis komen er verschillende praktijkvoorbeelden aan bod om te laten zien hoe natuurkundige principes worden toegepast in het dagelijks leven.

 

Voor het examen natuurkunde moet je veel formules kennen en berekeningen kunnen maken. Tijdens de examentraining komen deze formules aan bod en leer je hoe je ze kunt toepassen in verschillende contexten. Door veel te oefenen met opgaven en vraagstukken leer je handige strategieën om tot de juiste berekeningen te komen.

 

Het examen natuurkunde bestaat vaak uit complexe vraagstukken waarbij verschillende onderwerpen gecombineerd worden. Tijdens de examentraining leren we je strategieën om deze vraagstukken stap voor stap op te lossen. We leren je bijvoorbeeld hoe je een probleem kunt analyseren, hoe je relevante formules kunt vinden en hoe je de juiste berekeningen moet maken. Met deze vaardigheden ben je goed voorbereid om ook de lastigste vraagstukken van het examen aan te pakken.

 

Kortom, in een examentraining natuurkunde van Vocus komen alle belangrijke onderdelen van het examen aan bod, zodat jij optimaal voorbereid bent op je eindexamen en met een gerust gevoel je examen in kunt!

Veelgestelde vragen

Over onze examentrainingen

Wat is het minimum aantal inschrijvingen voor doorgang van een examentraining?

Voor de doorgang van een examentraining hanteert Vocus een minimum aantal inschrijvingen. Bij onvoldoende animo (minder dan 6 leerlingen) kan het zijn dat je training wordt geannuleerd. De betaling wordt in dat geval teruggestort. Bij annulering door te weinig inschrijvingen ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de examentraining hierover bericht.

Waarom kiezen voor Vocus?

De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.

Op welke manier moet ik de betaling voldoen?

Betalingen dienen direct bij inschrijving te worden voldaan en kunnen gedaan worden via IDEAL.

Wat is het maximale aantal leerlingen per examentraining?

We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.

Staat je vraag er niet tussen?

Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op
076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.

 

“Ik had mijn biologie docent beloofd om hem achteraf mijn cijfer voor biologie te vertellen. Zou u aan hem kunnen doorgeven dat ik een 8,8 heb gehaald? En hem kunnen zeggen dat ik hem erg bedank voor zijn hulp en goede uitleg?”

Lina
 • havo
 • biologie
 • Amsterdam

"Ik ben erg blij met de training. De uitleg was supergoed te volgen en we hebben veel nuttige stof doorgelopen. Mijn vragen zijn allemaal beantwoord. Ik vond het een goede examentraining."

Just
 • havo
 • economie
 • Rotterdam

"Mijn Vocus-docent heeft alles vanaf het begin uitgelegd, zodat we het beter begrepen. De uitleg was duidelijk en na de lessen heb ik veel geleerd en ook opdrachten kunnen maken."

Ilse
 • havo
 • scheikunde
 • Den Haag

Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Een moment geduld aub..
Jouw Winkelwagen De examentraining is toegevoegd.
Inschrijven Wachtlijst Schrijf je in voor de wachtlijst voor het volgende examen: