Zoek examentraining(en)
Filter examentraining(en)
Selecteer niveau
Selecteer vak(ken)


Selecteer een locatie


Wiskunde B X

OnderDelenvan elke examentraining

Herhalen examenstof

Een belangrijk onderdeel van onze examentrainingen is het grondig herhalen van de examenstof. Leerlingen moeten vertrouwd raken met de belangrijkste domeinen, concepten en onderwerpen die tijdens het examen kunnen worden getoetst. Herhaling vergroot niet alleen het begrip van de leerstof, maar helpt ook om deze beter te onthouden. Onze docenten behandelen tijdens een training daarom allereerst op een overzichtelijke manier alle examendomeinen en leerdoelen die leerlingen op het examen moeten kennen. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen leerlingen hun kennis verstevigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen tijdens het examen.

Meer informatie
Stappenplan

Een gestructureerd stappenplan is van belang bij de voorbereiding op het examen. De docent van Vocus leert leerlingen hoe ze de examenvragen moeten benaderen, welke stappen ze moeten volgen en hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren. Een goed stappenplan biedt houvast en voorkomt dat leerlingen zich laten overweldigen door de complexiteit van de vragen. Het helpt hen om systematisch door de examenopgaven te gaan en op een gestructureerde manier tot de juiste antwoorden te komen.

Meer informatie
Oefenen examenopgaven

Oefenen is de sleutel tot succes bij een examentraining. Tijdens de examentraining zal er dan ook veel aandacht zijn voor het oefenen met oude examenopgaven. Dit geeft leerlingen de kans om de opgedane kennis toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Oefenexamens maken onder tijdsdruk simuleert de werkelijke examensituatie, waardoor leerlingen beter voorbereid zijn op de stress en de tijdsbeperkingen die bij het echte examen horen.

Meer informatie
Analyseren en feedback

Na het maken van oefenexamens worden de resultaten uitgebreid geanalyseerd. Samen met de docent kijken leerlingen naar de behaalde scores en naar de soorten fouten die ze hebben gemaakt. Met de analyse van hun prestaties krijgen leerlingen inzicht in hun sterke punten en in de punten waaraan ze nog kunnen werken. Deze zelfreflectie stelt leerlingen in staat om hun studiemethode aan te passen en gericht te werken aan het versterken van hun kennis op specifieke gebieden, zodat het examenresultaat omhoog gaat.

Meer informatie

 

Waarom een
examentraining wiskunde B volgen?

Met een examentraining wiskunde B van Vocus bereid je je optimaal voor op je examen. Onze ervaren wiskundedocenten herhalen op een overzichtelijke manier de examendomeinen en leerdoelen. Ze weten precies welke stof belangrijk is, welke typen examenvragen je kunt verwachten en hoe je deze moet aanpakken. Wil je met een gerust gevoel je examen in? Boek dan gauw een examentraining wiskunde B en profiteer van de voordelen die onze trainingen bieden!

 

 • Overzichtelijke herhaling van alle examenstof.
 • Praktische stappenplannen en strategieën.
 • Oefenen, oefenen, oefenen.
 • Feedback op examenopgaven.
 • Hogere slagingskans.

onderwerpenexamentraining wiskunde B

Domein A: Algebraïsche vaardigheden

Dit domein gaat over de basisvaardigheden van wiskunde B. Dit zijn vaardigheden die op je examen niet op zichzelf getoetst worden, maar wel in de meeste opgaven voorkomen. Deze algebraïsche vaardigheden moet je voor het examen goed onder de knie hebben. Je moet weten hoe je moet rekenen met bijvoorbeeld breukvormen, wortelvormen, machten, logaritmen en bijzondere producten en hoe je sommen hiermee moet oplossen. Ook moet je eerstegraads- en tweedegraadsvergelijkingen kunnen oplossen. Daarnaast moet je de verschillende methoden kennen om je antwoord te controleren en weten hoe je snijpunten in grafieken kunt vinden. We starten de examentraining met het oefenen van deze vaardigheden, zodat je een goede basis hebt voor de andere domeinen van het examen.

Meer informatie

Domein B: Functies, grafieken en vergelijkingen

Het domein functies, grafieken en vergelijkingen gaat over standaardfuncties, vergelijkingen en ongelijkheden, evenredigheidsverbanden en periodieke functies. Er zijn verschillende standaardfuncties die je op het examen kunt tegenkomen, zoals machtsfuncties, exponentiële en logaritmische functies en goniometrische functies. Samen met de trainer van VOCUS bekijk je de grafieken van de functies en hoe transformaties voor een verandering kunnen zorgen in het domein en bereik van de functie. Ook machtsfuncties komen in de training aan bod en je leert hoe exponentiële en logaritmische functies worden weergegeven in een grafiek. Bij goniometrische functies wordt er gerekend met cirkels en driehoeken. In de training behandelen we dan ook de sinus, cosinus en tangens, zodat je met driehoeken leert rekenen. Bij vergelijkingen en ongelijkheden moet je onder andere kwadratische vergelijkingen kunnen oplossen. Hierbij is het belangrijk dat je weet hoe dit werkt met behulp van de grafische rekenmachine. Ook evenredigheidsverbanden, zoals recht evenredig en omgekeerd evenredig komen in de training aan bod. Tot slot behandelen we periodieke functies, die je met de grafische rekenmachine leert tekenen. 

Meer informatie

Domein C: Meetkundige berekeningen

Dit onderdeel van meetkunde gaat over vlakke figuren, zoals driehoeken en cirkels, lijnstukken en punten. In de training behandelen we onder andere de eigenschappen van driehoeken, de stelling van Pythagoras en de sinus- en cosinusregel. Daarnaast komt algebraïsche meetkunde aan bod. Van een aantal vormen moet je de algebraïsche methoden kennen om de omtrek, doorsnede of het oppervlak te berekenen. Dit moet je bijvoorbeeld kunnen voor een cirkel. De trainer van VOCUS leert je tevens stelsels van vergelijkingen op te lossen om de snijpunten van lijnen te vinden, afstanden te bepalen, raaklijnen op te stellen en hoeken te berekenen. In de training zullen jullie veel examenopgaven oefenen, zodat je op het examen precies weet hoe je de verschillende opgaven moet aanpakken.

Meer informatie

Domein D: Toegepaste analyse

Het domein toegepaste analyse gaat over veranderingen, de afgeleide functie en het bepalen en toepassen van de afgeleide functie. In de training leer je het veranderingsgedrag van een functie beschrijven met toenamediagrammen en differentiequotiënten, die de gemiddelde verandering op een interval aangeven. Tevens leer je differentiequotiënten te berekenen en te interpreteren. Daarnaast komt aan bod hoe je de afgeleide kan berekenen van verschillende functies en hoe je de afgeleide kan gebruiken om toppen en dalen te vinden van een functie, of om een raaklijn op te stellen. Het is belangrijk dat je de basisregels van het differentiëren goed kent, evenals de somregel, verschilregel en kettingregel. De trainer van VOCUS gaat deze in de training met je herhalen en leert je tot slot hoe je afgeleide functies kunt toepassen.

Meer informatie

Wat komt er aan bod tijdens een examentraining wiskunde B?

Het programma van onze examentrainingen wiskunde B bereidt leerlingen optimaal voor op hun examen. Onze trainingen richten zich op alle belangrijke onderwerpen die aan bod komen bij wiskunde B. We besteden aandacht aan zowel het begrijpen als toepassen van de wiskundige concepten uit de examenstof.

 

Tijdens de examentraining wiskunde B hanteren we een interactieve aanpak. Onze ervaren docenten nemen de leerlingen mee door de verschillende onderwerpen en leggen de stof op een duidelijke en begrijpelijke manier uit. Er is ruimte om vragen te stellen en voor extra uitleg, mocht dat nodig zijn.

 

Uiteraard gaan leerlingen volop oefenen met een grote verscheidenheid aan oude examenopgaven en voorbeeldvragen. Deze oefenopgaven zijn zorgvuldig samengesteld, zodat alle verschillende onderwerpen en vraagstellingen van het examen aan bod komen.

 

Door actief aan de slag te gaan met deze opgaven, worden leerlingen getraind in het toepassen van de geleerde concepten en het oplossen van wiskundige problemen.

 

Daarnaast krijgen leerlingen uitgebreide feedback op de gemaakte opgaven, zodat ze kunnen zien aan welke onderwerpen ze eventueel nog wat aandacht moeten besteden. Ons doel is om leerlingen een diepgaand begrip van de stof te geven, zodat ze met vertrouwen het examen kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Over onze examentrainingen

Wat is het minimum aantal inschrijvingen voor doorgang van een examentraining?

Voor de doorgang van een examentraining hanteert Vocus een minimum aantal inschrijvingen. Bij onvoldoende animo (minder dan 6 leerlingen) kan het zijn dat je training wordt geannuleerd. De betaling wordt in dat geval teruggestort. Bij annulering door te weinig inschrijvingen ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de examentraining hierover bericht.

Waarom kiezen voor Vocus?

De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.

Op welke manier moet ik de betaling voldoen?

Betalingen dienen direct bij inschrijving te worden voldaan en kunnen gedaan worden via IDEAL.

Wat is het maximale aantal leerlingen per examentraining?

We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.

Staat je vraag er niet tussen?

Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op
076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.

 

“Ik had mijn biologie docent beloofd om hem achteraf mijn cijfer voor biologie te vertellen. Zou u aan hem kunnen doorgeven dat ik een 8,8 heb gehaald? En hem kunnen zeggen dat ik hem erg bedank voor zijn hulp en goede uitleg?”

Lina
 • havo
 • biologie
 • Amsterdam

"Ik ben erg blij met de training. De uitleg was supergoed te volgen en we hebben veel nuttige stof doorgelopen. Mijn vragen zijn allemaal beantwoord. Ik vond het een goede examentraining."

Just
 • havo
 • economie
 • Rotterdam

"Mijn Vocus-docent heeft alles vanaf het begin uitgelegd, zodat we het beter begrepen. De uitleg was duidelijk en na de lessen heb ik veel geleerd en ook opdrachten kunnen maken."

Ilse
 • havo
 • scheikunde
 • Den Haag

Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Een moment geduld aub..
Jouw Winkelwagen De examentraining is toegevoegd.
Inschrijven Wachtlijst Schrijf je in voor de wachtlijst voor het volgende examen:
Tijdelijke actie:

Boek nu een examentraining bij Vocus en krijg gratis toegang tot 10.000+ online examenopgaven voor alle vakken (t.w.v. € 39.95).
Mis het niet!
Bekijk alle examentrainingen