Volg een examentraining voor Wiskunde A en haal een beter cijfer op je examen Wiskunde A. In één of twee dagen tijd worden de onderwerpen die je moet weten voor het examen herhaald.
Tijdens deze examentraining Wiskunde A helpt een ervaren vakdocent jou bij de voorbereiding op je eindexamen. De docent behandelt de belangrijkste domeinen en leerdoelen en jullie oefenen veel oude examenvragen. Je zit met maximaal 10 andere leerlingen in de klas, dus er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen. Na de training heb je grip op de stof en kan je met een gerust gevoel je examen scheikunde in. Dus heb je wat meer moeite met Wiskunde A of kan je wel wat extra tips en uitleg gebruiken om je zekerder te voelen over je examen Wiskunde A? Dan is deze training zeker iets voor jou. Wij helpen jou slagen!
Op een trainingsdag verwachten we je om uiterlijk 8:50 uur op school. Het nummer van het lokaal waarin je training plaatsvindt, wordt in de week voorafgaand aan de training aan je gemaild. Ben je niet bekend met de locatie? Geen zorgen! Er is altijd een Vocus-coördinator aanwezig om je de weg te wijzen. Eenmaal in de klas zorgt jouw docent voor een overzichtelijk programma, met een goede balans tussen uitleg en het oefenen van de stof. In de ochtend en middag is er een korte pauze van een kwartier, zodat je even kan opladen. Tussen de middag heb je een half uur lunchpauze en om 16.00 uur eindigt het programma. Voor vmbo (bk/gl/tl/mavo) eindigt de trainingsdag een uurtje eerder (om 15:00u).
Het examen Wiskunde A bestaat uit veel begrippen en concepten, die je niet alleen moet kennen, maar ook moet kunnen toepassen. Daarbij is het van belang dat je je antwoorden duidelijk formuleert. In onze examentraining Wiskunde A komt dit allemaal aan bod. Wil jij ook optimaal voorbereid je examen in? Boek dan gauw jouw examentraining Wiskunde A!
van elke examentraining
Een belangrijk onderdeel van onze examentrainingen is het grondig herhalen van de examenstof. Leerlingen moeten vertrouwd raken met de belangrijkste domeinen, concepten en onderwerpen die tijdens het examen kunnen worden getoetst. Herhaling vergroot niet alleen het begrip van de leerstof, maar helpt ook om deze beter te onthouden. Onze docenten behandelen tijdens een training daarom allereerst op een overzichtelijke manier alle examendomeinen en leerdoelen die leerlingen op het examen moeten kennen. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen leerlingen hun kennis verstevigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen tijdens het examen.
Een gestructureerd stappenplan is van belang bij de voorbereiding op het examen. De docent van Vocus leert leerlingen hoe ze de examenvragen moeten benaderen, welke stappen ze moeten volgen en hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren. Een goed stappenplan biedt houvast en voorkomt dat leerlingen zich laten overweldigen door de complexiteit van de vragen. Het helpt hen om systematisch door de examenopgaven te gaan en op een gestructureerde manier tot de juiste antwoorden te komen.
Oefenen is de sleutel tot succes bij een examentraining. Tijdens de examentraining zal er dan ook veel aandacht zijn voor het oefenen met oude examenopgaven. Dit geeft leerlingen de kans om de opgedane kennis toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Oefenexamens maken onder tijdsdruk simuleert de werkelijke examensituatie, waardoor leerlingen beter voorbereid zijn op de stress en de tijdsbeperkingen die bij het echte examen horen.
Na het maken van oefenexamens worden de resultaten uitgebreid geanalyseerd. Samen met de docent kijken leerlingen naar de behaalde scores en naar de soorten fouten die ze hebben gemaakt. Met de analyse van hun prestaties krijgen leerlingen inzicht in hun sterke punten en in de punten waaraan ze nog kunnen werken. Deze zelfreflectie stelt leerlingen in staat om hun studiemethode aan te passen en gericht te werken aan het versterken van hun kennis op specifieke gebieden, zodat het examenresultaat omhoog gaat.
Eindexamen Wiskunde A
Dit domein gaat over de basisvaardigheden van wiskunde A. Dit zijn vaardigheden die op je examen niet op zichzelf getoetst worden, maar wel in de meeste opgaven voorkomen. Voor het examen moet je deze algemene algebraïsche vaardigheden dan ook goed onder de knie hebben. Dit betekent dat je moet kunnen rekenen met haakjes, breuken, wortels, machten, logaritmen en bijzondere producten. Daarnaast moet je vergelijkingen kunnen oplossen en herleidingen kunnen uitvoeren. Ook moet je de verschillende methoden kennen om je antwoord te controleren en weten hoe je snijpunten in grafieken kunt vinden. We starten de examentraining met het oefenen van deze vaardigheden, zodat je een goede basis hebt voor de andere domeinen van het examen.
Dit onderdeel van het examen wiskunde A bestaat uit de onderwerpen algebra en telproblemen. In de examentraining oefenen we berekeningen met getallen en variabelen, waarbij je gebruik moet maken van rekenkundige en algebraïsche basisbewerkingen, zoals rekenen met verhoudingen en percentages. Ook leer je formules herleiden en vergelijkingen met ongelijkheden oplossen. Bij het onderdeel telproblemen leert de trainer van VOCUS je wanneer herhalingen zijn toegestaan en wanneer je permutaties en combinaties gebruikt. Ook leer je telproblemen met een boomdiagram, wegendiagram of rooster te schematiseren en visualiseren, zodat je deze telproblemen kunt oplossen.
Dit examenonderdeel van wiskunde A gaat over verbanden. Voor het examen moet je uit een grafiek kunnen opmaken of lijnen stijgen of dalen en weten wat maxima en minima zijn. In de examentraining gaan we dan ook in op het herkennen en gebruiken van de kenmerken van eerstegraadsfuncties, tweedegraadsfuncties, machtsfuncties, goniometrische functies, exponentiële functies en logaritmische functies in grafieken, tabellen en formules. Voor je examen moet je tevens in staat zijn de samenhang tussen variabelen te vertalen naar een formule of functie en de bijbehorende grafieken kunnen tekenen. Ook moet je zonder je rekenmachine vergelijkingen en ongelijkheden kunnen oplossen met algebraïsche methoden. Daarnaast bevat het examen vaak een vraag waarbij je met gebruik van je rekenmachine een ongelijkheid moet kunnen oplossen en de uitkomsten interpreteren. Dit gaat de trainer van VOCUS allemaal uitgebreid met je oefenen. Tot slot gaan we in de training in op het oplossen van stelsels van vergelijkingen en leer je interpoleren en extrapoleren.
Het onderdeel verandering van het examen wiskunde A gaat over rijen, helling en afgeleide functies. In de training leer je rekenkundige en meetkundige rijen te herkennen en beschrijven en je leert met beide te rekenen. Daarnaast leert de trainer van VOCUS je de afgeleide te bepalen van eerstegraadsfuncties, tweedegraadsfuncties, machtsfuncties, exponentiële functies en logaritmische functies en je leert met de afgeleide het veranderingsgedrag van een functie te beschrijven. Ook leer je de rekenregels voor differentiëren te gebruiken en je leert de afgeleide functies te gebruiken om de extreme waarden te vinden. Tot slot gaan we in de examentraining in op toenamediagrammen, het berekenen van het differentiequotiënt en het aflezen en opstellen van hellinggrafieken en -functies.
Over onze examentrainingen
De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.
We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.
Voor de doorgang van een examentraining hanteert Vocus een minimum aantal inschrijvingen. Bij onvoldoende animo (minder dan 6 leerlingen) kan het zijn dat je training wordt geannuleerd. De betaling wordt in dat geval teruggestort. Bij annulering door te weinig inschrijvingen ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de examentraining hierover bericht.
Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.
Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring