Volg een examentraining voor Bedrijfseconomie en haal een beter cijfer op je examen Bedrijfseconomie. In één of twee dagen tijd worden de onderwerpen die je moet weten voor het examen herhaald.
Tijdens deze examentraining Bedrijfseconomie helpt een ervaren vakdocent jou bij de voorbereiding op je eindexamen. De docent behandelt de belangrijkste domeinen en leerdoelen en jullie oefenen veel oude examenvragen. Je zit met maximaal 10 andere leerlingen in de klas, dus er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen. Na de training heb je grip op de stof en kan je met een gerust gevoel je examen scheikunde in. Dus heb je wat meer moeite met Bedrijfseconomie of kan je wel wat extra tips en uitleg gebruiken om je zekerder te voelen over je examen Bedrijfseconomie? Dan is deze training zeker iets voor jou. Wij helpen jou slagen!
Op een trainingsdag verwachten we je om uiterlijk 8:50 uur op school. Het nummer van het lokaal waarin je training plaatsvindt, wordt in de week voorafgaand aan de training aan je gemaild. Ben je niet bekend met de locatie? Geen zorgen! Er is altijd een Vocus-coördinator aanwezig om je de weg te wijzen. Eenmaal in de klas zorgt jouw docent voor een overzichtelijk programma, met een goede balans tussen uitleg en het oefenen van de stof. In de ochtend en middag is er een korte pauze van een kwartier, zodat je even kan opladen. Tussen de middag heb je een half uur lunchpauze en om 16.00 uur eindigt het programma. Voor vmbo (bk/gl/tl/mavo) eindigt de trainingsdag een uurtje eerder (om 15:00u).
Het examen Bedrijfseconomie bestaat uit veel begrippen en concepten, die je niet alleen moet kennen, maar ook moet kunnen toepassen. Daarbij is het van belang dat je je antwoorden duidelijk formuleert. In onze examentraining Bedrijfseconomie komt dit allemaal aan bod. Wil jij ook optimaal voorbereid je examen in? Boek dan gauw jouw examentraining Bedrijfseconomie!
van elke examentraining
Een belangrijk onderdeel van onze examentrainingen is het grondig herhalen van de examenstof. Leerlingen moeten vertrouwd raken met de belangrijkste domeinen, concepten en onderwerpen die tijdens het examen kunnen worden getoetst. Herhaling vergroot niet alleen het begrip van de leerstof, maar helpt ook om deze beter te onthouden. Onze docenten behandelen tijdens een training daarom allereerst op een overzichtelijke manier alle examendomeinen en leerdoelen die leerlingen op het examen moeten kennen. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen leerlingen hun kennis verstevigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen tijdens het examen.
Een gestructureerd stappenplan is van belang bij de voorbereiding op het examen. De docent van Vocus leert leerlingen hoe ze de examenvragen moeten benaderen, welke stappen ze moeten volgen en hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren. Een goed stappenplan biedt houvast en voorkomt dat leerlingen zich laten overweldigen door de complexiteit van de vragen. Het helpt hen om systematisch door de examenopgaven te gaan en op een gestructureerde manier tot de juiste antwoorden te komen.
Oefenen is de sleutel tot succes bij een examentraining. Tijdens de examentraining zal er dan ook veel aandacht zijn voor het oefenen met oude examenopgaven. Dit geeft leerlingen de kans om de opgedane kennis toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Oefenexamens maken onder tijdsdruk simuleert de werkelijke examensituatie, waardoor leerlingen beter voorbereid zijn op de stress en de tijdsbeperkingen die bij het echte examen horen.
Na het maken van oefenexamens worden de resultaten uitgebreid geanalyseerd. Samen met de docent kijken leerlingen naar de behaalde scores en naar de soorten fouten die ze hebben gemaakt. Met de analyse van hun prestaties krijgen leerlingen inzicht in hun sterke punten en in de punten waaraan ze nog kunnen werken. Deze zelfreflectie stelt leerlingen in staat om hun studiemethode aan te passen en gericht te werken aan het versterken van hun kennis op specifieke gebieden, zodat het examenresultaat omhoog gaat.
Ben je op zoek naar een examentraining in Amstelveen? Dan is onze trainingslocatie op het Amstelveen College de uitgelezen plek voor jou. Vocus verzorgt al geruime tijd examentrainingen op het Amstelveen College tot grote tevredenheid van zowel de school als ouders en leerlingen. Het Amstelveen College is goed bereikbaar - er zijn verschillende bushaltes op loopafstand van de school. Dit maakt de school ook een geschikte trainingslocatie voor leerlingen uit Amsterdam en omliggende gemeenten. Het Amstelveen College ligt aan de Sportlaan in de wijk Keizer Karelpark. Daarmee is het tevens een handige locatie voor leerlingen van het Panta Rhei, het Keizer Karelcollege en het H Wesselink College. Je kunt op het Amstelveen College kiezen uit een ruim aanbod aan vakken en niveaus, dus er is altijd een geschikte training voor jou. Ontdek welke examentrainingen je in Amstelveen kunt volgen en boek eenvoudig online je training!
Eindexamen Bedrijfseconomie
Dit onderdeel van het examen bedrijfseconomie bestaat uit vier subonderdelen. Het eerste onderdeel is persoonlijke financiële zelfredzaamheid. In de training leer je over de financiële keuzes waar mensen voor komen te staan in hun leven, zoals verzekeren, sparen, lenen en beleggen en de financiële consequenties hiervan. Ook komen de diverse hypotheekvormen aan bod en gaan we in op de verschillende vormen van samenleven en de financiële en wettelijke gevolgen van schenken en erven. De volgende twee subonderdelen gaan over rechtsvormen. In de training leer je wat de belangrijkste kenmerken van de verschillende rechtsvormen, zoals de eenmanszaak, stichting of BV zijn en hoe de aansprakelijkheid en het eigendom bij de verschillende rechtsvormen is geregeld. Daarnaast leer je het proces van de oprichting van een eenmanszaak te beschrijven en in de rol van ondernemer toe te passen en te analyseren. Tot slot leer je de rol en plaats van organisaties in de maatschappij te beschrijven in het laatste subonderdeel van dit domein.
Het onderdeel investeren en financieren gaat over hoe organisaties en particulieren aan geld kunnen komen. Op je examen moet je kunnen uitleggen hoe de vermogensmarkt werkt en wie de toezichthouders hierop zijn. Daarnaast moet je weten wat effecten zijn, zoals aandelen, obligaties en opties en wat de risico’s ervan zijn. Ook moet je er berekeningen mee kunnen maken. De trainer van VOCUS gaat dit in de training volop met je oefenen. Daarnaast moet je verschillende vormen van lang vreemd vermogen kennen, zoals een onderhandse lening en een obligatielening en de verschillende vormen van kort vreemd vermogen, zoals leverancierskrediet en afnemerskrediet. In de training komen al deze vormen van vreemd vermogen uitgebreid aan bod.
Het domein marketing gaat over de activiteiten die een bedrijf onderneemt om (meer) producten of diensten te verkopen. Bedrijven maken vaak gebruik van de marketingmix om de marketing van hun producten of diensten te bepalen. In de training gaan we dan ook uitgebreid in op de 4 p’s van de marketingmix: product, prijs, plaats en promotie. Je leert per ‘p’ hoe organisaties hier invulling aan kunnen geven, zodat jij voor het examen weet hoe je het marketingbeleid van organisaties kunt beschrijven. Daarnaast leer je in het kader van distributie wat het verschil is tussen een push- en een pullstrategie.
Het domein financieel beleid bestaat uit twee onderdelen, namelijk het vastleggen van financiële en niet-financiële informatie en kosten- en winstvraagstukken. Om een organisatie te kunnen leiden, heb je zowel financiële als niet-financiële informatie nodig. Financiële informatie bestaat uit de kosten en opbrengsten van een organisatie. In de training oefenen we met het opstellen en invullen van de balans, winst- en verliesrekening en liquiditeitsbegroting. Ook leer je rekenen met afschrijvingen. Niet-financiële informatie is alles wat niet direct in omzet of kosten wordt uitgedrukt, zoals klanttevredenheid en marktontwikkelingen. Dit worden ook wel ‘key performance indicators’ (KPI’s) genoemd. Op je examen moet je kunnen beschrijven hoe deze KPI’s impact kunnen hebben op de financiële prestaties van een bedrijf. Het tweede onderdeel gaat over kosten- en winstvraagstukken. Samen met de trainer van VOCUS oefen je met het berekenen van de kostprijs en het vaststellen van de verkoopprijs en maak je berekeningen met omzet, afzet, constante kosten en variabele kosten. Ook btw, het break-evenpunt en winstverdeling komen in de training aan bod.
Organisaties zijn verplicht hun activiteiten en financiële resultaten vast te leggen. BV’s en NV’s moeten bijvoorbeeld een jaarverslag uitbrengen, met daarin de balans, de winst- en verliesrekening, het bestuursverslag en de controleverklaring van de accountant. Op het examen moet je het verschil tussen interne en externe verslaglegging kunnen uitleggen en de jaarrekening van een organisatie kunnen analyseren en evalueren. De trainer van VOCUS leert je dan ook precies waar de balans en winst- en verliesrekening uit bestaan en hoe je deze zelf kunt opstellen en toelichten. Daarnaast moet je kunnen rekenen met financiële kengetallen, zoals liquiditeits-, solvabiliteits- en rentabiliteitskengetallen. Ook hier besteden we in de training volop aandacht aan, omdat dit zeker terug gaat komen op je examen.
Dit onderdeel gaat over het personeelsbeleid in organisaties. Organisaties moeten goed voor hun personeel zorgen en duidelijk met hen communiceren. Dit wordt vastgelegd in het personeelsbeleid. De hr-afdeling van een organisatie is hier meestal verantwoordelijk voor. Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met het aannemen van medewerkers, ontslag, ontwikkeling van het personeel en arbeidsvoorwaarden. Voor je examen moet je weten welke individuele arbeidsovereenkomsten er zijn en wat het verschil is tussen de overeenkomst van een ZZP’er en een individuele arbeidsovereenkomst en tussen een individuele en een collectieve arbeidsovereenkomst. De trainer van VOCUS gaat dit allemaal uitgebreid met je doornemen. Daarnaast komen het ontslagrecht, de belangen van medewerkers en de rol van de ondernemingsraad en de vakbond in de training aan de orde.
Over onze examentrainingen
De examentrainingen van Vocus bereiden leerlingen optimaal voor op het eindexamen. Wij verzorgen, anders dan andere aanbieders, examentrainingen voor leerlingen van alle niveaus. Dus naast vwo, havo, vmbo-gl en vmbo-tl (mavo), bieden wij ook examentrainingen aan voor leerlingen die vmbo-basis en -kader onderwijs volgen. Wij werken uitsluitend met ervaren en bevoegde vakdocenten, die doordeweeks op hun eigen school voor de klas staan. Naast vakinhoudelijke kennis, leer je in onze trainingen ook strategieën en stappenplannen voor het beantwoorden van examenvragen, zodat je weet hoe je verschillende typen examenvragen moet aanpakken. Onze docenten weten precies hoe en waarmee ze jou het beste kunnen helpen, zodat jij met een gerust gevoel je examens in kan.
We werken met kleine klassen van maximaal 10 tot 11 leerlingen per examentraining.
Voor de doorgang van een examentraining hanteert Vocus een minimum aantal inschrijvingen. Bij onvoldoende animo (minder dan 6 leerlingen) kan het zijn dat je training wordt geannuleerd. De betaling wordt in dat geval teruggestort. Bij annulering door te weinig inschrijvingen ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de examentraining hierover bericht.
Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 076-2045345 of je kunt je vraag mailen naar contact@vocusonderwijs.nl.
Copyright © 2024 • Vocus Onderwijs Algemene voorwaarden Privacyverklaring